Cykelträning ger maxstyrka

Det finns olika knep till att bli vältränad och att cykla är en jättebra variant för den som söker hög maxstyrka och bra kondition. Det är även lätt att haka på sitt tempo och köra intervallträning. Man får dels en bättre kondition och en otrolig explosiv styrka i benen. Införskaffa cykelhjälm och satsa på Cykloteket.se som är bäst på cykelkläder. Fördelarna med just cykelträning är många:

  • Ger maximal kondition, andningen tränas under en intervallträning och man kan genom träning sedan lättare återhämta andningen i annan träning.
  • Hela kroppen blir tränad genom ställning och kraft.
  • Träningen kan varieras i olika sätt att stå och sitta, ger mer styrka att stå och man kan pressa sig ytterligare. Magmusklerna tränas genom dels ställningen och att man måste hålla balans samtidigt som man höjer och sänker benen.
  • Att träningen är skonsammare mot kroppen än exempelvis löpträning är en av de absolut bästa fördelarna med cykling. Vid hög belastning på asfalt får man ofta problem med knän och leder, något som självklart inte är att föredra. Cykling är däremot betydligt mer skonsam.
  • Allt fler har anammat cykelträning och därför finns det bland annat cykelklasser i olika varianter. Utöver den fricyklingen man kan göra på gymmet så finns även klasser för spinning och långdistanscykling i ”tour de France”-anda.

Fördelen med att cykla är som sagt många och att man inte är påverkad av vädret gör det ännu bättre. Man kan till exempel skaffa vinterdäck på cykeln för bättre grepp. Vind och vattenställ är också det en möjlighet som gör cyklande till en dröm.