Fartfylld ishockey

En av de mest händelserika sporterna är ishockey där de spelets fart snabbt kan ändra hela matchens utgång. Hur ishockeyn egentligen uppkommit råder det olika åsikter om men troligtvis är det den ursprungliga hockeyn som på olika sätt har anpassats för att kunna spelas även under vintern i de länder som haft ett kallare vinterklimat. Idag är de inte bara i de länder som har ett kallt vinterklimat där sporten förekommer men det är fortfarande de länder med en kall vintern och snö som dominerar i de olika mästerskapen.

Populär publiksport

Många åskådare, som i övrigt inte är speciellt intresserade av sport, brukar ändå kunna tycka att det är riktigt roande att kolla på just hockey. Här är spelet som sagt snabbt, det händer mycket och det blir ofta många mål. Det snabba spelet gör att det ofta skapas spännande vändningar vilket gör att inget egentligen är klar förens matchen är slut. Samtidigt som det alltid händer något är det fart i publiken med hejaramsor och musik ur högtalarna, vilket gör sporten tilltalande för fler. För att ha roligt som åskade under en ishockeymatch är det alltså inte nödvändigt att veta vad begrepp som icing eller tekning betyder, man kan ha mycket nöje av att titta på sporten i alla fall så länge som man förstår vad det hela går ut på i stora drag.

Att det blir många fler mål i en genomsnittlig ishockeymatch mot vad det blir i en genomsnittlig fotbollsmatch gör även att hockeyn blivit en populär sport för betting, där man utifrån satta odds satsar pengar på hur de olika matcherna kommer att sluta. Har man satsat rätt vinner man sedan pengar. Hur mycket pengar man får beror på hur oddsen sett ut för dem man bettat på. Betting är alltså ytterligare en aspekt som gör sporterna extra spännande för dem som har satsat pengar.