Hälsan viktig hos barn

Att ta hand om sig själv och sin hälsa är alltid viktigt, oavsett vilken ålder man har, men att grunden läggs redan i unga år är ingen hemlighet. Därför är det viktigt att man inte låter sina barn äta hur mycket som helst, och röra sig hur lite som helst, när de är små. Det kan nämligen få förödande konsekvenser för livet. Dessvärre är det inte alltid som det fungerar så bra, och såhär skriver man om det på aftonblandet.se:

Svenska barn blir allt tjockare. Var fjärde till var femte tioåring är överviktig i dag. Här är tipsen som kan rädda ditt barn från fetman.
– För första gången i historien måste föräldrar säga ”stopp” när barnen vill äta för mycket eller fel, säger Pernilla Danielsson, barnsjuksköterska på Rikscentrum för överviktiga barn vid Huddinge universitetssjukhus. (Läs resten av artikeln här).

Det kan alltså med andra ord vara svårt att hålla koll på maten som ens son eller dotter äter, men det är absolut inte bara där som man kan ta tag i problemet. Att ens barn rör på sig är minst lika viktigt! Som tur är så behöver det inte bli på ett jobbigt vis, utan istället roligt att röra på sig! Att välja att köpa studsmatta hos Trampolinspecialisten är ett mycket bra exempel på hur man kan lösa det. För visst är det träning att hoppa på en studsmatta, men det är absolut inte så man tänker när man hoppar runt. Det är ju så himla roligt! Helt klart ett supertips.