Klara av klassikern

Det råder en stor träningshets i Sverige, och även runt om i hela världen. Vilket är positivt och får människor att ställa upp i fler tävlingar. En tävling som lockar många är den Svenska Kalssikern.

Den Svenska Klassikern är tävlingen med stort ”T” i Sverige. Det är en tävling som man gör under ett år genom att klara av fyra olika delmoment. Detta har vuxit så mycket att människor som är unga och söker jobb även har med detta i sitt CV. Vilket man förstår att de har då man visar både upp att man tänker på sin hälsa, men även att man klarar av att ta sig an stora utmaningar.

Klassikern och träning

Klassikern handlar om att man ska ta sig igenom fyra olika moment som ska göras under ett år. Många brukar välja att ta sig an Vätterundan som är att cykla 30 mil runt Vätten för att sedan någon månad senare simma Vansbrosimmet. Sedan tränar man upp sig under sommaren och springer Lidingöloppet i September som är tre mil. Detta för att kunna avsluta Klassikern med Vasaloppet som är 9 mil med skidor.

När det kommer till träning så är det otroligt viktigt att man tänker på att inte ta ut sig själv och träna för hårt. Man måste alltid tänka på sin kropp. Musklerna måste få vila om man inte vill bli övertränad. Om du väljer att träna samma muskelgrupp dag ut och dag in så kan det resultera i att man istället skadar musklerna. Tänk även på att de största muskelgrupperna får resultat snabbast. Vad som även är bra om du vill träna och känner dig pressad är att ta det lite lugnare och välja en träningsform som tränar din kropp och gör den stark på insidan. Men ett starkt inre välbefinnande kommer du lyckas ta dig an klassikerna och ha med dig de rätta tankarna under loppet. Detta är speciellt viktigt när det kommer till Vättenrundan då det är så många timmar man cyklar och det är lätt att tankarna vandrar iäg till ”vad är det jag håller på med”.