Så återhämtar du dig bäst efter träning

Att sjunka ner i ett varmt och härligt bad efter ett hårt träningspass är ett utmärkt sätt att varva ner på. Genom att bada varmt vårdar du både kroppen och sinnet. Varmt vatten stimulerar blodcirkulationen till både muskler och leder.

När du har kört ett riktigt hårt träningspass är det viktigt att du låter kroppen återhämta sig ordentligt efteråt. För att göra återhämtningen i musklerna mer effektiv är varma bad väldigt bra. Om du redan har ett hemmagym kan en badtunna eller ett spabad vara en bra investering. Om du vill köpa ett spabad ska du kika in här https://svenskabadtunnor.se/badskolan/spabad-utebad för att hitta högkvalitativa och slitstarka spabad.

Varmt vatten gör att musklerna återhämtar sig bättre

3d,Illustration,Of,Headache,Human,,X-ray,Medical,Concept.Om du hoppar ner i ett varmt spabad direkt efter träningen kommer musklerna att återhämta sig snabbare. Du kan nästintill känna hur kroppen börjar återhämta sig när du ligger i vattnet. Det varma vattnet löser upp muskelspänningar och mjukar upp lederna. En förhöjd muskeltemperatur leder till att glykogen fortare återbildas och det i sin tur leder till att muskelfibrerna återhämtar sig snabbare. Musklerna tål också mer nästa träningspass efter att ha blivit uppvärmda av vattnet. Varmt vatten kan också lindra huvudvärk och kronisk smärta. Ett varmt bad gör också att blodkärlen i kroppen utvidgas vilket gör att cirkulationen ökar och blodtrycket går ner. Tänk på att träning är stress för kroppen och att det är viktigt att varva ner ordentligt.

Bad är bra för mental återhämtning

Ett varmt bad är inte bara positivt för kroppen, utan det är också väldigt avslappnande för sinnet att sitta i ett spabad. Knoppen behöver också sin återhämtning. Ett varmt bad balanserar det autonoma nervsystemet och gör att stress och oro minskar. När du sitter i badet kan du passa på att ta några djupa andetag och bara fokusera på nuet. Badet fungerar också uppiggande eftersom utsöndring av lyckohormon ökar när du badar. Om du badar regelbundet kan det också hjälpa mot sömnproblem och göra att din sömnkvalitet förbättras. Efter ett varmt bad och ett träningspass kommer du känna dig som en ny människa. Du kommer känna dig avslappnad och mer närvarande.