Så viktig är vilan efter träningen

För att få bra träningsresultat behöver du ha en bra balans mellan kost, träning och vila. Sömn är väldigt viktigt i återhämtningen. Ge dig själv det bästa förutsättningarna för att få tillräckligt med sömn på natten med en härlig inbjudande säng.

När du tränar bryts kroppen ner och när du återhämtar dig och vilar bygger kroppen upp sig igen. Förutom att vila är sömn en otroligt viktig byggsten i din träning. För att sova bra är en grundförutsättning att du har en skön säng och ett sovrum som bjuder in till lugn. För att sängen ska vara skön är ett tips att investera i bra påslakan av hög kvalité. Du kan hitta riktigt härliga lakan på https://www.nolhagahem.se/sv/articles/8/paslakan i bland annat satin. Att krypa ner bland svala mjuka lakan på kvällen är en bra start på natten. Det finns en mängd olika påslakan i säsongens mönster och färger att välja bland. Välj påslakan som passar ihop med den övriga inredningen i sovrummet.

Fyll på med bra energi efter träningen

När du har tränat kan du återhämta dig i olika steg. Minuterna efter du är färdig kan du varva ner med avslappningsövningar eller bara ta några minuter till att djupandas. Drick även mycket vatten direkt efter. Om du har svettas mycket kan lite salt i vattnet vara en bra idé. Att äta kolhydrater efter ett konditionspass är bra för kroppens återuppbyggnad. Se till att fylla på med bra energi resten av dagen oavsett vad du tränat. Under natten är det bra om du sover minst sju timmar för att ge kroppen tid att genomföra nödvändiga processer som läker de nedbrutna musklerna.

Hitta din balans

Det är viktigt att hitta en bra balans mellan träning och vila. Hur mycket vila du behöver beror på hur mycket du tränar och hur hårt. Hårdare träning kräver generellt mer återhämtning. Sömn, kost och träning bör vara i synk för att du ska få det träningsresultat du önskar.