Till skogs för motion

En plats för motion och rekreation som många föredrar framför gymmet är skogen. Några arbetar i skogen och får motion på så vis, och andra är där bara för en promenad eller för att jaga.

3198731-familj-pa-promenad

Här kan man läsa om en man som får motion genom sitt arbete i skogen. Mannen är över 70 år och har arbetat med skogsbruk de senaste 40 åren. Även om mannen är i pensionsålder kan han inte tänka sig att sitta hemma. Han trivs nämligen med att röra på sig och han är ute i minst fyra-fem timmar varje dag. På grund av den diabetes han fick för några år sedan måste han promenera minst en timme om dagen och den motionen får han i skogen. Visserligen skulle han kunna få den motionstimmen på gymmet tillsammans med sin fru, men han tycker att gymmet är alldeles för tråkigt och föredrar skogen.

Skogspromenad minst lika bra

Den här mannen är inte ensam om att föredra skogen för motion istället för gymmet. Och personliga tränare säger faktiskt att gå i skogen också är träning. Det man enligt Lokaltidningen och den personliga tränaren dock måste göra när man endast har skogen som träningsställe och inte har ett gymkort, är att se till att komma iväg. Ett gymkort kan göra det lite lättare att komma iväg på bestämda tider, på ett lite annat sätt än när det är så lättillgängligt som skogen är. En bra grej kan vara att man ser till att ha en aktivitet i skogen. Detta kan exempelvis vara ett jobb som i artikeln ovan eller att man kanske ger sig ut på svampplockning eller jagar. Om man ska ut och jaga i skogen gäller det att köpa varma jaktkläder hos activeoutfit.se, eftersom man förmodligen kommer att tillbringa riktigt många timmar i skogen vid jakt.

Bra för psykiska hälsan

Att gå ut och vistas i skogen har inte bara positiva effekter på den fysiska hälsan, utan det är lika bra för den psykiska. I Mitt i Stockholm kan man läsa att Täby kommun börjat ordinera naturvistelse på recept för den som är stressad eller lätt deprimerad eftersom att naturen gör gott.