Träna lagom – få en friskare kropp och hjärna

Vill du också bygga muskler för att få en starkare och friskare kropp? Då krävs det att du inte bara tränar men också äter rätt och lyssnar på din kropp.

 

Med bra, näringsrik mat och eventuella kosttillskott som de från http://www.vitaelabkosttillskott.se/ ger du dig själv rätt förutsättningar. Hård träning kan inte bara göra din kropp stark, om du redan känner dig stressad i din vardag kan den också öka på stressen, särskilt om du tränar alldeles för hårt och för ofta. Börja i lagom takt och sätt inte jättehöga förväntningar på dig själv. I en artikel i Expressen går det att läsa om hur en överläkare menar att när vi tränar och rör på oss så tränar vi inte bara kroppen men även hjärnan. Minnet blir bättre och du som person kan lättare stå emot stress. Läkaren i artikeln menar att effekten som träning har på hjärnan, kommer vara huvudanledningen till att folk tränar 20 år framåt i tiden.

Träna mer kondition – minst 3 gånger i veckan

Vidare är konditionsträning den bästa träningsformen för att träna hjärnan, men att det inte krävs marathonlopp för att det ska bli någon skillnad. Allt är helt enkelt bättre än inget. Det gäller att få upp pulsen 45 minuter tre gånger i veckan för att din hjärna ska få positiva effekter. Träningen bygger sedan upp en resistens mot stress.

Viktigt är dock att påpeka att träningen även kan öka stress. Detta går det att läsa om här i Svenska Dagbladet. Hård träning kanske är ett recept mot stress för de som har den sortens genetik att de klarar extremträning, men på många andra kan det vara rent farligt. Särskilt om man redan känner sig väldigt stressad i vardagen. Fysisk aktivitet och stress hänger nämligen ihop genom kroppens mekanismer. Är du frisk är träning den stresshantering som har bäst effekt – men om du har en hög belastning på dig och känner dig väldigt stressad redan – då kanske du inte ska träna jättehårt och ofta. I stället kanske du ska lätta lite på gasen.