Trappa ner på rökningen

Kan man sluta röka genom att fortsätta röka? Egentligen säger svaret sig själv, men underskatta inte nedtrappningens effekt på din avvänjning! Välj bort cigaretten och gå över till e-cigg, lägg undan pengarna du sparar varje vecka. När belöningarna börjar visa effekt, trappa ner ännu mer.

För somliga funkar det att helt enkelt bara sluta röka. De slänger sina sista cigaretter i soporna och plötsligt har deras rökfria liv gjort entré. Men vissa av oss har det inte lika lätt att sluta, utan behöver trappa ner sakta men säkert. Och precis som träning, funkar sluta rökningsprocessen: ta inte i för mycket i början, då blir det inte effektivt. Köp e-cigg på www.cigoteket.se och börja din avvänjning redan idag.

Lägg upp en plan 

För oss som har det lite kämpigare med att sluta röka behöver vi en ordentlig plan för hur ska sluta. Vi behöver också se tydliga framsteg så fort det går. Gärna med lite mer klirr i kassan, till exempel. Räkna ut hur mycket du spenderar på cigaretter varje vecka, och lägg undan de pengarna till lite lyxshopping istället. Det kommer nämligen visa sig att du spenderar en hel del på de där ciggen, som du kan köpa något mycket roligare för!

Att avvänjning ofta är mer effektivt än att bara tvärt sluta håller även vården med om. En expert i SVT menar att det är det som fått så många i hennes distrikt att sluta röka. Eftersom rökning är så pass vanebildande, är det många som upplever att det är det psykologiska – inte själva nikotinet – som är det svåra att vänja sig av med. Det måste ske successivt och med rimliga mål.