Välj rätt kosttillskott för din träning

Börjar det bli dags att ta tag i träningen? Det är alltid ett bra tillfälle att ta tag i sin träning och ta hand om sig själv. Det ger dig ett bra välmående och mer energi i vardagen. När du tränar kan det vara kul att sätta upp lite mål. Och för att lättare uppnå dessa mål kan kosttillskott hjälpa dig på vägen.

Det finns en mängd olika kosttillskott, och att sätta sig in i de olika sorterna kan kännas överväldigande. Det finns olika kosttillskott att välja på beroende på vad du vill uppnå för mål med din träning. Vill du till exempel bygga muskler är det en annan typ av kosttillskott som gäller än om du bara vill ha lite extra energi under passet. En del av dem går såklart hand i hand. Framför allt kommer energitillskotten att ha en fördel även när du ska bygga muskler.

Kosttillskott för extra energi

Ibland kan tröttheten ta över när det är dags för ett träningspass. Det finns faktiskt en lösning på detta problem. Ett av de mer effektiva botemedlen för energibrist när det kommer till kosttillskott är Pre-workout, även kallat PWO. De innehåller ofta koffein och andra energigivande ämnen som kommer att göra dig sugen på att träna. Ett annat kosttillskott som inte bara används i samband med träning, utan även överlag när det kommer till trötthet är vitamin B12. Har du brist på B-vitaminer i kroppen kan du även uppleva en brist på energi.

Kosttillskott för muskelbyggande

När du ska bygga muskler gäller det att få i dig mycket kost. Och framförallt protein. Det finns proteintillskott i form av pulver i olika smaker som du blandar med vatten. De kan hjälpa dig att komplettera dina måltider, men bör inte ersätta dem.

Det finns ett annat kosttillskott som kallas kreatin. Kreatin finns naturligt i kött, men kan ge extra fördelar om den tas extra in via kosttillskott. Det ger dig extra styrka, uthållighet och energi under träningspasset. Och det hjälper även till att öka muskelmassan.