Variera din träning hemma

Att kunna variera din träning är en av de stora nycklarna till lyckas behålla träningen rolig, för dig som inte är genuint intresserad av att träna men vill hålla det uppe för hälsans skull. Börjar man träna med en träningsform som inte känns helt rätt eller stimulerande är risken som störst att man bara kommer att träna under en kortare period för att sedan glida tillbaka till gamla vanor.  Träning behöver vara roligt! För att det ska fortsätta att vara roligt är det viktigt att hitta de träningsformer som passar en själv allra bäst. Gillar man inte bollsporter så kan innebandy med kollegorna vara mindre lyckat medan dans eller yoga kanske är exempel på träningsformer som passar betydligt bättre.

Ett bra första steg för att komma igång, utan att behöva betala några dyra gymkort eller medlemsavgifter är att börja med hemmaträning. Hemmaträning kan innebära olika övningar och metoder, och man behöver inte handla några dyra maskiner för att klara av det. Det svåraste med att träna hemma är att man inte alltid vet vilka olika övningar som man egentligen kan göra. Till ens hjälp, för att komma igång, finns det som tur är sätt att få tips och inspiration.

På datorn finns det företag där man till en mindre kostnad kan bli medlem och träna tillsammans med en erfaren instruktör på TV:n eller på datorn. På så sätt kan man göra sitt träningspass med övningar som ger resultat, när man känner för det.