Viktigt med ett inre välbefinnande

I en tid då vi ställer högre och högre krav på oss själva och då vi även förväntas att jobba lite bättre än vad vi är tvungna så är det viktigt att ha en bra inre balans i kroppen.

Inre välbefinnande. Vad är det egentligen? Om man börjar med att definiera hälsa så är det mer än bara att vara frisk från sjukdomar, utan det handlar även om att bära runt på ett välbefinnande som både är fysiskt, psykiskt och socialt. Inre välbefinnande kan ses som ett ytterligare steg in i kroppen och här handlar det om att man ska ha en balans mellan sina tankar för att känna ro i kroppen. För vissa människor är inte det ett problem då man enkelt känner lugn och är i harmoni med sitt innersta. Medan det för andra krävs mycket jobb för att få en stabil andning och för att de nervösa tankar man lätt samlar på sig ska försvinna. Den senaste tiden har det blivit otroligt populärt med yoga som träningsform – allt från gravid- skratt- svett och traditionell yoga, för att dels få träning och dels känna att den inre balansen öka. Och att du frigör endorfiner som gör att du blir lyckligare är bara ännu av alla de plus som kommer med att röra på sig. Se till att shoppa loss på lite snygga och bekväma yogakläder för att komma i den rätta balansen inför din träning och börja lev ett liv med större välbefinnande.

Du blir lycklig av att träna

På frågan om man vill vara lycklig så svarar alla solklart ja! Och, då är det otroligt viktigt med att hålla igång sin träning. För, inte nog med att vi får en bättre och starkare kropp och minskar risken för olika sjukdomar så blir vi även lite lyckligare. Det kan ibland vara svårt att tänka sig det innan träningen, men den känslan av lugn och att man gjort någonting bra när man tränat klart är en känsla som infinner sig varje gång. När det kommer till lyckoforskning så visar de senaste undersökningarna att om man utövar fysisk aktivitet så är det den enklaste och mest effektiva vägen till att bli mer lycklig. Och om du vill känna det där extra ruset så ska du träna ungefär tre gånger i veckan för att det ska ha samma effekter för att lindra depression som psykofarmaka.

Känn efter hur du mår

Det är otroligt viktigt att känna efter hur vi mår. Stannar vi inte upp kan allt gå åt skogen och det blir svårare att ta sig tillbaka till vägen:

  • Är du tillfreds med livet?
  • Befinner du dig där du vill vara?
  • Har du kontroll?
  • Står du inför stora val i livet och inte riktigt vet hur du ska göra?
  • Känner du dig stressad och behöver finna tid för att koppla av?

Ignorera in din kropps signaler, ta dem på allvar så kommer du inse att du får leva ett lite rikare liv där du vågar ta mer kontroll över dina beslut.

Namaste!