Yoga i luften

Den som vill testa på det här med yoga men tycker att det känns som en lite tråkig träningsform kan istället testa så kallad Anti gravity-yoga. När man utövar den här typen av yoga hänger man från taket i ett tygskynke.

Att yoga är en träningsform som verkligen ger resultat och som i princip passar alla har vi skrivit om förut. Här kan man läsa om det. Det som är så bra med yoga är att man kan anpassa den efter hur vältränad man är och vad man vill få ut av sin träning. Vill man exempelvis bli smidigare kan det passa med ett lugnare stretchpass. Vill man istället bränna kalorier och verkligen bli fit kan ett lite hårdare och mer dynamiskt pass vara bättre. Tycker man att yoga rakt upp och ner känns lite tråkigt kan man faktiskt testa på någon av de mer skojiga typer av yoga som faktiskt finns just nu.

Yoga i luften

En utav dem är den så kallade Anti gravit2576365-yoga-balancey-yoga som går ut på att man utför yoga i ett skynke som hänger från taket. Tygerna som används har formen av små hängmattor och dessa kan man använda för att hitta olika positioner som nås lättare genom att man hänger i luften. På hn.se kan man läsa att den här typen av yoga har blivit populär de senaste åren just på grund av att det är lättare att stretcha ut kroppen och att det är en lite roligare form av yoga. Den som tänker att det är en alldeles för avancerad form för nybörjare har faktiskt helt fel. Den här yogan är väldigt nybörjarvänlig just på grund av att den som inte är supervig har mycket lättare att nå vissa positioner i tygskynket.

Avlastar kroppen

En annan fördel som Anti gravity-yoga har är att den inte är så tung på kroppen. Tyget blir nämligen väldigt avlastande och har man exempelvis knäproblem kan det vara mycket bättre att testa den här yogan.